Druhy tyden doma

16.06.2011 08:55

Tak uz jsem druhy tyden doma.Prvni tyden jsem byla doma s panickou a ted jsem s panickem.Docela si to uzivam.Pilujeme prikaz sedni a zustan, zaciname s prikazem lehni.

 

A ted panickovy male postrehy, ktere by mohli zajimat budouci majitele strakacu:-)

- v deseti tydnech uz ma Amalka pekne ostre a velke mlecne zoubky a kouse na co narazi. Bohuzel okusuje i nase nohy, ruce, prstiky a to docela boli. Abychom se toho vyvarovali, koupili jsme v zooshopu pripravek, ktery by mel Amalku kousani jistych mist odnaucit. Bohuzel i pres to, ze tento sprej prilis nevoni a byl dost drahy, Amalce to vubec nevadi a kouse dal:-) Nakonec se nam jako nejuspesnejsi jevi deororant od Fa s vuni citronove travy, ktery Amalce ale vubec nevoni a nam zase docela ano.Takze ku prospechu veci, jsme nasli fungujici pripravek:)

- po nekolika dnech pozorovani pote, co jsme si Amalku privezli k nam domu, jsme zjistili, ze ma docela ridka hovinka a stale se nekde drbe a tak jsme postupne dva dny zkusili prejit z dodaneho krmiva Eukanuba na Britt care Puppy all breed a hned prvni den, co jedla jen tyto granule, se hovinka zlepsili a maji krasny tvar, jsou pevnejsi a hlavne tolik nezapachaji a dobre se na zahradce sbiraji.Skrabani take castecne ustalo.Takze jsme uz uplne presli na toto nove krmivo (alespon podporujeme cesky vyrobek:)). Amalce velmi chutna a muze se po nem utlouct:-)

- Amalka ma na zahradce dva kamarady - dva kocourky, kteri jsou cca jeden mesic starsi nez ona. Postupem casu nad nimi ziskala prevahu a kocouri z ni maji respekt, jeji zoubky neni radno provokovat:-) Ackoli si Amalka s nimi snazi po svem psim hrat a kousat do nich, koucouri to prilis neakceptuji a obcas ji seknou. Avsak Ami je neunavitelna a presto je po svem ozuzlava a okusuje.Snad se to casem zlepsi a uvedomi si, ze kocouri jsou nasi a honit by mela spis kocky cizi.

- vcera jsme zacli nacvik s voditkem a je to ne dlouho.Ami si ho samozrejme nosi v tlamicce a nepusti.Neni lehke ji necim zabavit, kdyz tam ma na krku pripevneny pekny cerveny obojek a oditko stale v dosahu tlamicky.Obesli jsme vcera nekolikrat zahradu a az na to, ze si obcas lehne a kouse ho to zvladame docela dobre

- jak nezna jine pejsky tak vecne vrci, nafa na svou siluetu odrazejici se v kuchynske troube.Presto, ze jsme si zasypali velkym mnozstvim hracek, nejoblibenejsi jsou pro ni stale ty nejobycejnejsi , ato prazdna pet lahev od podebradky, nejaky klacik, chuchvalec ususene travy, jakakoli pentle, nebo igelit, papirovy karton z krabic a nakonec take pohyblive cile v podobe nasich kocouru:)